Måluppsättning med SMARTAMÅL

Skärmavbild 2013-06-11 kl. 14.52.30

När man ska sätta upp mål kan man använda sig utav Smarta mål. Där S står för specifikt, M för mätbart, A för acceptans, R för realistiskt och T för tid.

Först ska man skriva ned vad som är specifikt. Man ska använda ord som innebär en riktning så som öka, minska, utveckla.

Sedan ska man gå vidare och ta reda på hur man ska kunna mäta sitt mål. Genom att använda tid, mått enheter, procent osv.

Sen ska man se till att det finns acceptans för ens mål. Mål bör sättas av dem som ska uppfylla dem och de måste vara accepterade av gruppen annars kommer man inte arbeta för att målen ska bli uppfyllda.

Är målet realistiskt? går målet att nå? Det måste finnas tillräckligt med realistiska förutsättningar för att nå målen, Har du t.ex. problem med att springa kanske du inte kan klara av att springa en mil. Målen ska vara utmanande men inte omöjliga att uppnå.

Sedan är det dags för att sätta en tid när målet ska vara uppnått, det är lätt att snabbt slå till med en tidpunkt när något ska vara klart. Men här gäller att tidpunkten bestäms av alla som är involverade.

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>